Waarom beginnen met je analoge verzameling een slecht idee is

analoge camera

Bestaat jouw verzameling ook uit digitale én geprinte foto’s? Dat is bij de meeste mensen zo.

Daarom zou je kunnen denken dat als je begint met het uitzoeken van je foto’s dat dan de geprinte foto’s het eerst aan de beurt zijn. Maar om daarmee te beginnen is een slecht idee en in dit blog doen we een poging je daarvan te overtuigen.

Wij, als professionele foto-organizers, werken nauw samen met onze Amerikaanse collega’s. En zij hebben ons ook weten te overtuigen van de noodzaak om eerst je digitale systeem op te zetten en veilig te stellen. De hoofdregel is: ‘Digital first and analog second’

Dit zijn de argumenten:

Technische storingen versus (natuur-)rampen
Bekijk het zo: Statistisch gezien is de kans groter dat je digitale verzameling verloren gaat door een computer crash dan door een brand in je huis, storm of overstroming. Ook weten we dat externe harde schijven, cd’s, memory-cards etc niet heel lang meegaan. Dus het risico is groter ten aanzien van je digitale foto’s. Natuurlijk moet je je eigen afwegingen maken maar als de cijfers er niet om liegen waarom dan niet beginnen met de set-up van een digitaal systeem.

Waarschijnlijk heb je meer digitale dan analoge foto’s.
Dus als je de digitale foto’s kwijtraakt verlies je uiteindelijk meer. Als je net als de meeste mensen de afgelopen 15 jaar meer foto’s hebt gemaakt dan in de 15 jaar daarvoor weet je dat de schade kan oplopen.

Uit het oog uit het hart
Je digitale foto’s nemen geen fysieke plaats in en ze zijn niet echt tastbaar. Daardoor vergeet je gemakkelijk een apparaat waarop misschien nog foto’s staan.

Een goed digitaal systeem maakt het onderhouden van je foto-verzameling gemakkelijker.
Het ordenen van je foto’s kan soms weken in beslag nemen en in die tijd gaat het nemen van nieuwe foto’s gewoon door. Als je al een digitale set-up hebt, kun je meteen de nieuwe foto’s daarin opnemen. En als je daarna je geprinte foto’s gaat ordenen en scannen, kunnen de gescande foto’s ook weer in het nieuwe systeem.

We weten natuurlijk niet of we je hebben kunnen overtuigen om eerst de digitale verzameling veilig te stellen maar weet wel dat het uiteindelijke doel een overzichtelijk en betrouwbaar systeem zal zijn. Want we willen heel graag genieten van onze foto’s, om er verhalen mee te vertellen of te delen met onze familieleden.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.