Hoeveel foto’s maken we met z’n allen?

Wat laten de statistieken zien?

We maken met z'n allen heel veel foto's. Hoeveel? Volgens Mylio waren het er 7.883.000.000.000 in december 2021. Dit zijn foto's die op harde schijven en andere opslag formats zijn opgeslagen, en genomen zijn door digitale camera's, mobiele telefoons, tablets, drones, GoPro's, en webcams.

Als je dit aantal in je eentje wilt evenaren dan moet je vanaf nu elke seconde een foto nemen, en dat 249.968 jaar lang doen. Wij hebben dit niet uitgerekend maar Keypoint Intelligence een Amerikaans onderzoeksbureau wel.

Als er zulke aantallen zijn en het risico van kwijtraken zo groot. En de mooie foto’s vallen weg tussen de bursts en de functionele foto’s zoals een foto van je parkeerplek, km-stand van de huurauto, boodschappenbriefje etc. Jammer dat ze niet opvallen maar wat erger is, is dat met één onachtzame beweging na een toiletbezoek zelfs al je foto’s in één klap weg kunnen zijn. Ook nemen de foto's steeds meer plaats in in de vorm van opslagcapaciteit.  en wordt het steeds onduidelijker waar al die foto's zich bevinden.

Vandaar dat wij het belang van een goede Backup willen laten zien en dat dit eigenlijk heel eenvoudig is. De eerste en belangrijkste stap is alles op één plek bijeen brengen. Eerst fysiek en daarna alles op een grote harde schijf zetten. Investeer in een goede harde schijf. Koop er één van 4TB of meer. Al je materiaal op de harde schijf zetten is eenvoudig maar het neemt wel tijd en aandacht in beslag.

Een tussenstap kan zijn dat je geprinte foto's wil scannen. Dit is een stap die je kunt uitbesteden aan een professional.

Onderzoek eens of een organizing app iets voor je is zoals Mylio. Of probeer Adobe Lightroom, Adobe Bridge, Adobe Elements, Google Photos dat zijn allemaal fotobeheerprogramma's.  Probeer het eens uit!

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.