Hoe start je met het ordenen van je foto’s?

camera met losse foto's

Hoe start je met het ordenen van je foto's?

Foto’s herinneren ons aan de liefde, het lachen, de goede tijden, vakanties, familie, vrienden en tradities. Het helpt ons te reflecteren en ons te herinneren aan een leven dat geleefd wordt.
Waarom zou je je foto's ordenen?
Het doel is om foto’s te kiezen die de meeste waarde voor ons hebben, en ze veilig te stellen voor de volgende generatie. En wat misschien nog wel belangrijker is we gaan foto’s organizen zodat we er vandaag plezier aan beleven!

Maak een werkplek in je huis

Maak een werkplek in je huis, zichtbaar en zo ingericht dat je de ruimte hebt om de foto’s te bekijken en even te laten liggen. Wanneer je project zichtbaar is, maak je meer kans om het af te maken.
Een (tijdelijke) tafel in de hoek van (of een aparte) de kamer, of bezet een deel van je eettafel als hij lang genoeg is. Het is tenslotte tijdelijk en voor een goed doel.
Neem een hele grote plastic box, verzamel al je papieren foto’s, los en in albums, en eventueel een tafelkleed om je tafel te beschermen, lijm, lege albums, kleurpotloden en stickers, dat gaat allemaal in de grote plastic box zodat je anytime kunt werken aan je foto’s en dat je ook weer snel als het nodig is ermee kunt stoppen.

Begin met het einddoel voor ogen

Bij het ordenen van je foto’s is het belangrijk welk doel je voor ogen hebt. En in welk tijdsbestek, zodat je een planning kunt maken.
Denk na over hoe je de foto’s wilt organizen en hoe toegankelijk ze moeten zijn. Hoe wil je ze delen en er plezier aan beleven? Wil je een jaarboek van je gezin? Of een foto-galerij op je muur met de belangrijkste gebeurtenissen? Wil je een online foto-album waar iedereen toegang toe heeft? Of een slideshow bekijken met een emmertje popcorn?
Wil je ieder kind een album geven?
Bedenk aan wie je je foto’s wil laten zien en betrek ze bij je plannen. Je loopt meer kans het project af te maken als je het deelt met iemand die jou er op aanspreekt.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.