Foto’s zijn verhalen

Mijn hele leven al ben ik gefascineerd door foto’s. De foto’s in de krant, in fotoboeken, oude familiefoto’s, zelf foto’s maken, fotoboeken en collages maken én foto’s ordenen, toegankelijk maken.

Foto’s zijn verhalen. En ze brengen herinneringen, sfeer en informatie van:

  • Een moment
  • Een leven
  • Familie, generaties
  • Een periode
  • Een gebeurtenis
  • Een proces

Om er iets mee te kunnen doen, is het natuurlijk wel zaak dat foto’s toegankelijk en geordend zijn. Mijn eigen fotoarchieven zijn mooie proefprojecten (geweest).

Voor bijvoorbeeld de 30e verjaardag van mijn oudste zoon ben ik door alle analoge en digitale foto’s gegaan, en heb 30 x 30 foto’s verzameld. Een deel moest ik inscannen. En daarbij kwam ik op de handige app Photomyne, die ook foto’s scant die in een fotoboek geplakt zitten – dat scheelde heel wat werk! Van die 900 foto’s heb ik een foto mozaïek laten maken, met behulp van het programma easymoza.com.

Het mozaïek is een foto van de wereld, die is opgebouwd uit ‘pixels’ van kleine foto’s. Het is zijn leven tot en met zijn 30e, helemaal passend, omdat hij al veel van de wereld gezien heeft. Een ontzettend leuk project om ermee bezig geweest te zijn, dat zoeken, speuren, beslissen, kiezen. Met een mooi en waardevol resultaat (de afbeelding is een deel).

Het is natuurlijk niet raar dat ik nu ook lid van de FON ben en het foto organizen als specialiteit aanbied. Dat is nou van je hobby je werk maken. Projecten genoeg, van mijzelf en van mijn klanten!

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.