Skip to content

Digitale drama

toetsenbord

Wat is eigenlijk 'deleten'? Als je iets van je computer verwijderd hebt, verwijdert je computer niet echt het bestand zelf. Wat verdwijnt is de link naar het bestand. Dus de foto zelf is (nog) niet weg, het is alleen niet toegankelijk.

Huh? Ja, dat klinkt technisch maar het komt er inderdaad op neer dat je computer gewoon vergeet waar je afbeelding stond, in plaats van dat de afbeelding werkelijk weggegooid is.

De gedelete afbeelding is nog te redden tot het moment dat er nieuwe data overheen wordt geschreven. Dat is eigenlijk wat je computer doet. Je zegt dus: 'Schrijf er maar overheen'.

Dus totdat je computer de vrijgegeven ruimte weer heeft ingenomen, is het mogelijk je afbeelding te redden, daarna niet meer.

Zodra je per ongeluk iets gedelete hebt, stop je onmiddellijk met saven. Download dan recovery software, dit is best prijzig maar goed er staat ook veel op het spel. Er zijn ook gratis versies maar dan moet je wel heel goed weten wat je aan het doen bent.

Toch fijn om te weten dat er nog altijd iets te proberen valt!

 

Laat een reactie achter





Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.