De eerste Masterclass was top!

De eerste Masterclass foto-organizen voor Professional Organizers was top!

Masterclass blog

 

‘The world is waiting for you’, 

aldus Cathi Nelson https://thephotomanagers.com/  in haar welkomstwoord aan ons.

 

De wereld zit op ons, foto organizers, te wachten, vooral sinds de smartphone als camera altijd bij de hand is en we maar raak schieten alsof het niets kost! Dat waren de welkomstwoorden van Cathi Nelson [Founding mother TPM ] die speciaal voor deze Masterclass een videoboodschap had ingesproken. De 5 deelnemers waren verrast door deze inspirerende woorden en het toont meteen aan hoe gastvrij en supportive deze Club is.

Op 11 maart vond de eerste Masterclass voor Professional Organizers plaats te Leiden. Locatie was de sfeervolle, creatieve broedplaats van Ellen Massaro, De Klos, waar ook grafisch vormgever, fotografen en een drukkerij gevestigd zijn. Onze presentatie opstelling via beamer op een oldskool projectiecherm paste helemaal in de sfeer ☺

Een korte introductie volgde : wie zijn we en hoe is de FON ontstaan en wat hebben we tot nu toe gedaan om foto organizing op de kaart te zetten. Cathi is niet voor niets trots op ons!

En dan komt het echte werk: Hoe pak je een fotoklus aan. De basisprincipes werden uitgelegd, wat is de beste ‘workflow’, korte demo’s van belangrijke Apps werden gegeven. De voorbeelden van onze klant opdrachten maakten het concreet en dat is waardoor je je er een voorstelling van kunt maken.
Ook wordt duidelijk dat geen enkele klant hetzelfde is en dat je veel hebt aan je ervaring als professional organizer: in de aanpak zijn veel overeenkomsten van een ‘gewoon’ organizingstraject. Ook daar kan men ‘overwhelmed’ zijn door de grote hoeveelheid aan spullen en niet weten waar te beginnen.

Datzelfde herinner ik me van de basiscursus Professional Organizen in 2000: hoe ik aan de lippen hing van degene die over haar eigen werk vertelde.

Tussendoor hebben we genoten van een fantastische lunch en was er gelegenheid verder kennis te maken; dat verliep geanimeerd.

De reacties van de deelnemers zijn zeer positief en dat was wederzijds: het was een Topdag. 

 

Bonus: de Fon-Club
Veel vragen van de deelnemers waren er nu nog niet. Ik kan me goed voorstellen dat de informatie nog moet bezinken. Maar we hebben nog een Bonus in petto: alle deelnemers aan de Masterclass krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de besloten FaceBook groep: de Fon-Club. In deze community kun je je vragen stellen en samen groeien naar meer kennis, want ‘2 weten meer dan 1’

 

Reactie deelnemers

“Ontzettend leuke en inspirerende dag gehad. Dankjewel dames ” aldus Saskia van E.

 

“Dankjewel voor de een goed verzorgde masterclass ( incl heerlijke lunch), veel informatie en zin om aan de slag te gaan” aldus Henny V.

 

“Wat een top-dag! Vandaag een masterclass gevolgd van Foto Organizers Nederland #FON en helemaal geïnspireerd! En ook nog een kort museumbezoek - inclusief link met organizen - aan de Lakenhal als afsluiting van een fijne dag! "aldus Saskia S.

 

Masterclass 4

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.