Cursus ‘Organiseer je digitale foto’s’ komt eraan!

Onze DIY (Do It Yourself) cursus ‘Al je afgedrukte foto’s op orde in 8 stappen’ loopt goed. Verschillende cursisten zijn in hun eigen tempo bezig; we krijgen af en toe heel blije berichten!

Een DIY cursus voor het organiseren van digitale foto’s stond al lang op de planning.

En we kunnen die cursus in het begin van het nieuwe jaar ook gaan aanbieden! 

Waarom het even duurde:

  1. Digitaal werken heeft heel veel facetten. Denk aan verschillende apparaten, grote keuze aan programma’s, veiligheid, werken in de cloud. En dat komt allemaal aan de orde in de cursus.
  2. Het moet ‘te doen’ zijn voor de gemiddelde digitale fotograaf. Er kan een complete cursus geschreven worden over één enkel programma, én/of je kunt de belangrijkste facetten noemen waar je, als je niet te veel eisen hebt, voldoende mee uit de voeten kunt. Dus het was elke keer afwegen: hoe ver gaan we, wat is nog ‘te doen’? We hebben dan ook besloten om voor liefhebbers ‘Verdiepingsmodules’ te maken, die apart aangeschaft kunnen worden.
  3. Om elke stap te verduidelijken, is de cursus voorzien van veel voorbeelden en illustraties. Daar gaat flink wat tijd in zitten.
  4. De FON cursus-schrijvers, Karin Brouwer en Ellen Massaro, hebben allebei een drukke (foto) organizing praktijk ☺
  5. De FON webspecialist, Monique Hendriks, heeft nog een baan op een ander vlak.

 

Het proces

En hoe pakten we nou als ervaren organizers het maken van de cursus aan:

Natuurlijk hebben we eerst een opzet gemaakt van modules en onderwerpen. Omdat we al heel wat foto organizing projecten met klanten hebben gedaan, was dat niet zo lastig. Hoewel… geen klant heeft dezelfde situatie, dezelfde vragen, apparaten of ervaring. Elke keer zijn er weer andere uitdagingen. Dus we moesten uitgaan van: wat kun je zoal tegenkomen als je je digitale foto’s wil gaan organiseren. Wat heb je nodig, wat moet je weten, doen?

Voor de voortgang van het schrijven en het invoeren op de online-leeromgeving, hebben we gebruik gemaakt van een samenwerkingsprogramma, Trello. Een flexibele to do lijst. Heel handig om daarin alle modules en het werk daaraan te vermelden. Wat moet er nog gedaan worden, wie is waaraan bezig, waar moet nog aan gedacht worden, we deelden links naar informatie, etc. En af en toe een WhatsApp of telefoontje voor kort overleg.

We hebben veel op afstand van elkaar en online gedaan, maar niet alles. Enkele keren zijn we bij elkaar gekomen om lastige stukken door te nemen en weer stappen te maken op de website. Leuk om zo gezamenlijk een mooie cursus te maken! 

 

Wat kun je verwachten?

En nu… hij is er bijna! “Organiseer je digitale foto’s” 

Een cursus die je helpt om je digitale foto’s op orde te krijgen – en vooral: ervan te gaan genieten. We nemen je in 13 stappen mee door het hele proces. Ook het proces van beslissingen nemen. We vragen je om ons op de hoogte te houden en kom je ergens niet uit, dan kun je ons raadplegen.

Het is een cursus PLUS, en die plus dat zijn wij 🙂  We zijn van plan om ook met regelmaat een online sessie vragenuurtje te houden. Daar houden we je als cursist natuurlijk van op de hoogte. 

Blijf ons volgen; op Facebook, Instagram en ben je al geabonneerd op onze nieuwsbrief? Schrijf je hier in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.